Het is een zwendel zo oud als de tijd de catfish tijdens een date. Een bedrieger poseert als de perfecte vrijer, lokt een slachtoffer in haar romance plunderen. En nu, met de draai van moderne technologie, vinden oplichters slachtoffers via online datingsites en apps.

Het Veelvoorkomende Oplichtersverhaal Van Daters

“Ik ken iemand die oplichter tegenkwam tijdens online dating”, zegt Marc Riolo, een veteraan van online daten sterft in de staat waar Washington woont. “Mijn vriend berichtte met deze man, die zei dat hij een oliebestuurder was die het land in en uit vloog en haar in verband bracht met excuses om niet op te komen.”

Toen de vrijster haar een e-mail stuurde om te zeggen dat hij in de gevangenis zat en borgtocht nodig had, voelden de vrienden van de vrouw zich genoodzaakt om in te stappen. “We moesten Haar Ervan overtuigen dat de Situatie verdacht was. Ze vond de man echt leuk, Maar ZE stuurde Het geld niet’, herinnert Riolo Zich. “En toen is hij gewoon verdwenen.”

Niet Iedereen Komt Achter De Nep Profielen Op Datingsites

Maar niet iedereen weet ongedeeld te ontsnappen aan een online romantiekzwendel. Volgens de FBI verloren Amerikanen in de laatste zes maanden van 2014 meer dan $ 82 miljoen aan online datingfraude als Riolo vertelde.

Wat Zijn Veelvoorkomende Kenmerken Van Datingneppers

Wanneer iemand sterft Je Niet Persoonlijk Hebt ontmoet, Snel de Berichten-apps van de datingsite – en de privacy sterven ze aanbieden – Wilt Verlaten Om Te Praten via de Telefoon van OM Berichten naar je e-mailadres te verzenden. Van als u ook een online relatie hebt opgebouwd, geeft de minnaar meerdere excuses om dat u hem ontmoet te voorkomen.

Of hij annuleert een datum om het laatste moment bijeen komen om buitenissige redenen. Een volgend bedrag voor geld kan kosten met zich meebrengen voor familieleden, medische problemen van een zakelijke deal die zuur is geworden.

Wat Komt Er Uit De Test?

In onze enquête meldden meer vrouwen dan mannen (56 tot 41 procent) dat ze aarzelden om online dating te proberen nadat bezorgdheid over oplichting. Monica Whitty, Een psycholoog en de auteur van “Waarheid, Lies en vertrouwen op internet” (Routledge, 2008), werkt aan de Ontwikkeling van Nieuwe Manieren OM online fraude te detecteren en te vóórkomen, inclusief software sterven oplichters Kan identificeren via de taal. ze gebruiken. En AARP vraagt ​​een verzoekschrift aan lijdende online datingsites inclusief Match.com en OkCupid om Haar Leden te Informeren meer dan schoffel Vaak en verwoestend – financieel en emotioneel – dit is gewoon oplichting.

In de tussentijd zijn er een paar simpele dingen die je kunt doen om geen slachtoffer te worden van een nep profiel op een datingsite. Aarzel niet online, en bekijk de foto’s goed. Vaak zullen oplichters hele mooie en modelachtige foto’s gebruiken die van iemand anders zijn gestolen met modellooks.

Het Is Vaak Te Mooi Om Waar Te Zijn

Denk aan het einde van de dag aan het oude gezegde: als iemand te mooi beeld om waar te zijn, zijn ze dat waarschijnlijk ook.